Visitam+els+illencs+que+viuen+a+Roma%2C+la+Ciutat+Eterna

19 02 2024

Visitam els illencs que viuen a Roma, la Ciutat Eterna

El presentador Patrick Asensi arriba a Roma, la capital italiana, per conèixer com és la vida dels illencs i les illenques que s’han establert a la ciutat del Coliseu, el Trastevere, la Fontana di Trevi i el Fòrum Romà. Aquests balears han tengut temps de conèixer més de prop el caràcter dels romans i ens ho explicaran al programa d’aquesta setmana.

Coneixerem en Dani un pobler que fa feina de bàrman a Roma i és un especialista en còctels, als quals introdueix gusts ben balears. Coneixerem la seva al·lota, una romana que és un dels motius pels quals segueix a Roma i amb ells coneixerem la famosa Fontana di Trevi i el Coliseu, entre d’altres.

Visitarem na Gabriela, una palmesana que fa feina de guia turística. Ningú millor que ella per mostrar-nos el país més petit del món, el Vaticà, i tots els seus secrets. També ens mostrarà tots els detalls de llocs tan emblemàtics com ara el Teatre de Marcel i el Gueto Jueu.

Amb na Neus, una al·lota de Maó de 30 anys, sabrem com és la vida d’una illenca casada amb un italià. Amb ells provarem alguns dels plats típics de la gran gastronomia romana.

Per últim, coneixerem n’Aitor i na Carme, dos joves mallorquins que estan a Roma, com molts dels estudiants balears, d’Erasmus. Ells ens donaran el seu punt de vista de l’organització de la ciutat pels estudiants i de com és la vida de dos al·lots de 21 anys a la Ciutat Eterna.

Amb tots, ens endinsarem en la realitat de la vida a Roma per als balears, i descobrim com han aconseguit integrar-se i adaptar-se a una cultura tan rica i diversa. Aquesta setmana, en el programa de Patrick Asensi, descobrirem una Roma diferent, la Roma dels balears.

No et perdis el programa a IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/tv/illencspelmon/t1e14

Illencs pel món” és un espai de viatges que a cada capítol visita a un grup de balears que viuen a un altre país del món. Amb ells coneixerem els millors indrets de la terra que els acull, les costums, les tradicions i com és la seva vida com immigrants.Arribem a Londres per conèixer com és la vida dels illencs que viuen allà


Coneixem la vida dels Balears que viuen al cor de la Unió Europea, la ciutat de Brussel·les


‘Illencs pel món’ viatja a Amsterdam per conèixer com és la vida dels balears a la ciutat dels tulipes


París, la ciutat de l’amor