X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 71: Preparats per a la Fase 2

Mallorca, Menorca i Eivissa passen demà a la Fase 2, fet que suposa la permissió d'un seguit d'activitats, entre elles, les reunions i els passejos en grups de 15 persones, poder anar a la platja i a la piscina o la reobertura dels centres comercials, entre altres

24/05/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 71: Preparats per a la Fase 2

EFE/Daniel Pérez

Mallorca, Menorca i Eivissa passen demà a la Fase 2, fet que suposa la permissió d’un seguit d’activitats, entre elles, les reunions i els passejos en grups de 15 persones, poder anar a la platja i a la piscina o la reobertura dels centres comercials, entre altres.

Avui el govern central ha publicat una guia amb les recomanacions per a la reobertura de les platges i les zones de bany, que els diferents municipis hauran de tenir en compte a l’hora de garantir les distàncies de seguretat entre els banyistes i les mesures d’higiene.

Així cada persona podrà ocupar una superfície de la platja de 4 metres quadrats i els grups podran ser de fins a 15 persones, sempre mantenint la distància dels dos metres, tant entre les persones com entre les tovalloles. Quan siguin grups de convivents, no caldrà mantenir aquesta distància. La distància entre les gandules i els para-sols haurà de ser d’un mínim de 4 metres.

El protocol del Ministeri de Sanitat també recomana limitar l’aforament de bany i netejar i desinfectar les diverses instal·lacions com les baranes, els passadissos d’accés a l’aigua, papereres i en general el mobiliari urbà.

Encara no es disposa de la informació científica sobre la capacitat del virus per romandre infecciós a l’aigua de la mar. Però se sap que la radiació ultraviolada i l’alta temperatura són favorables per a la desactivació dels agents patògens.

REUNIÓ AMB ELS PRESIDENTS AUTÒNOMICS:

Sánchez es torna a reunir avui amb els presidents autonòmics. La trobada es produeix un dia després d’haver anunciat que aquest estiu hi haurà temporada turística. Devers les 2 del migdia està prevista la compareixença de la presidenta balear, Francina Armengol al Consolat de Mar.

TURISME INTERNACIONAL:

El president de l’Estat ha anunciat que el turisme nacional podrà tornar al mes de juny i l’internacional ho farà a balears a partir de l’1 de juliol. També ha convidat als veïns europeus a planificar les seves vacances al nostre país.
La premsa internacional es fa ressò de l’anunci de Sánchez de reobrir les portes al turisme estranger.

Air Nostrum reprèn avui els vols interilles, amb 2 freqüències al dia entre Mallorca i Menorca i 3 entre Mallorca i Eivissa, després d’aturar les operacions el passat 28 de març per mor de la pandèmia.

Els vols, a un preu mitjà de 25 euros, són en horaris de matí i vespre, i així els usuaris poden anar i tornar el mateix dia en els desplaçaments entre illes. Air Nostrum ha anunciat que modularà l’oferta de places en funció de la demanda. Recordam que és obligatori l’ús de mascareta dins l’avió.

L’associació d’oci nocturn de Balears també celebra el retorn dels turistes a les Illes a partir de l’1 de juliol. Les sales de festes i discoteques podran obrir de nou a la fase 3 però, segons la patronal del sector, l’apertura dels locals dependrà molt del ritme de l’activitat turística. En alguns casos, asseguren, l’obertura es retardarà fins al mes de setembre.

Diu la patronal que el sector viu una situació crítica i, per això, han demanat al Ministeri de Turisme un pla d’ajudes específic. En concret reclamen l’IVA al 4 per cent fins al 31 de març de 2021, suspendre el pagament del lloguer dels locals durant sis mesos i estendre els ERTOS per força major fins a la normal recuperació de l’activitat.

LES DADES DE LA COVID-19 A LES BALEARS:

Actualitzam el nou balanç de coronavirus a les Balears. Baixa el nombre de casos actius. Actualment hi ha 227 positius actius, 5 menys que divendres. En les darreres hores s’han comptabilitzat 2 nous contagiats i no hi ha hagut cap nova mort a causa de la COVID-19. A més, 7 persones més han superat la malaltia.

En total ja son 222 les morts a la comunitat i 2.039 persones s’han contagiat. La millor notícia és que 1.590 persones que ja han superat la malaltia. Actualment hi ha 33 persones ingressades a la Unitat de Cures Intensives i 137 persones hospitalitzades per coronavirus a les Illes.
Dos nous contagis de coronavirus a les Illes (2.039 en total) i cap nova defunció


Cada banyista podrà ocupar 4 metres quadrats a la platja i els grups podran ser d’un màxim de 15 persones
El turisme internacional es reactivarà el mes de juliol
Bars i restaurants a punt, per obrir els seus interiors

24/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris