Hist%C3%B2ries+illenques+de+vida+entre+fiords

25 05 2024

Històries illenques de vida entre fiords

Bergen, la pintoresca ciutat de Noruega, no només es distingeix per la seva bellesa natural amb muntanyes imponents i fiords profunds, sinó també com a llar d’una contundent comunitat estudiantil i professional. Aquesta ciutat, famosa per ser una de les més plujoses d’Europa, acull una població diversa que inclou els nostres protagonistes, quatre illencs pel món que han fet de Bergen la seva llar.

En Joan, originari de Campanet, va arribar a Bergen el gener de 2020 per cursar un màster en Oceanografia Física a la Universitat de Bergen, reconeguda globalment per la seva excel·lència en aquest camp. Actualment, treballa com a enginyer de dades meteorològiques a l’Institut Tryg, on analitza dades clau que ajuden a preveure fenòmens meteorològics i geològics.

Na Marta, estudiant de Manacor, va ser captivada per la tranquil·litat i el paisatge de Bergen, i va decidir fer-hi l’Erasmus. Aquesta ciutat li va oferir una perspectiva nova i diferent de la vida, tot i que el clima i la gastronomia van ser un xoc per a ella. Marta, que ara és metgessa, planeja romandre a Noruega per especialitzar-se encara més en la seva carrera.

En Joan, natural de ses Salines, va anar a Bergen per una invitació familiar i ara treballa en l’hostaleria. Malgrat la diferència cultural i el clima fred, Joan ha trobat la seva independència i una nova manera de veure la vida a Bergen, on espera romandre per desenvolupar-se professionalment.

Na Miriam, de Campos, va arribar a Bergen fa un any per cercar millors oportunitats laborals. Com a metgessa, s’ha adaptat ràpidament a la nova cultura gràcies a la seva experiència prèvia fora d’Espanya. Tot i que enyora la família i el clima de Mallorca, na Miriam està compromesa a aprofundir en la seva especialització a Noruega.

Aquests quatre “Illencs pel Món” han trobat a Bergen no només un repte professional i personal, sinó també una oportunitat per créixer en un entorn multicultural i enriquidor. Cada un d’ells, amb les seves pròpies experiències i somnis, continua connectant amb les seves arrels illenques mentre construeixen una nova vida a Noruega.

Illencs pel món‘ s’emet els diumenges a les 21.40 h a IB3 Televisió i en directe a la pàgina web d’IB3 i a la nostra app. A més, el podreu recuperar al nostre servei d’IB3 a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #IllencsPelMónIB3.Illencs a Cork, vides entre castells i costes


Illencs al cor de Suècia: entre la modernitat de Malmó i l’encant de Lund


Illencs entre misteris i encants d’Edimburg