Illencs+a+Cork%2C+vides+entre+castells+i+costes

16 05 2024

Illencs a Cork, vides entre castells i costes

Aquesta setmana, a ‘Illencs pel món‘, hem viatjat a Cork, una de les ciutats més importants d’Irlanda, amb arrels profundes i una història que es remunta al segle VI. Amb Inès Mateu com a guia, aquesta edició se submergeix en les vides dels illencs que han trobat una nova llar a Cork per revelar com la cultura irlandesa i les pintoresques localitzacions han influït en les seves vides.

Com per exemple, n’Esperança, una jove del Port de Pollença que, després de la pandèmia, va trobar una nova direcció a la seva vida a Cork com a au-pair. La seva història de superació i adaptació culmina amb la naixença de la seva filla Lena, i mostra una integració exitosa en la societat irlandesa.

En Sebas, un cambrer de Campos, va optar per Cork per cercar noves oportunitats i aventures en terra irlandesa. El seu relat no només parla de canvis personals, sinó també de l’enriquidor intercanvi cultural que ha experimentat.

I na Fatín, originària de Palma, treballa com a veterinària i reflecteix la fàcil adaptació que ha tengut a Cork, encara que enyora profundament la família i la vida a Mallorca.

El programa no només explora les històries personals d’aquests illencs, sinó que també mostra la rica herència cultural de Cork a través de les seves localitzacions emblemàtiques com l’església de Shandon Bells, el famós Castell de Blarney o l’històric barri de Shandon.

A través d”Illencs pel Món: Cork“, descobrim com la vida a la ciutat rebel s’entrellaça amb la tradició i la modernitat, i reflecteix l’esperit d’una comunitat que, malgrat la distància, conserva la calor de la seva terra natal.

Illencs pel món‘ s’emet els diumenges a les 21.40 h a IB3 Televisió i en directe a la pàgina web d’IB3 i a la nostra app. A més, el podreu recuperar al nostre servei d’IB3 a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #IllencsPelMónIB3.Illencs a Istanbul, la ciutat de les mil i una nits


Illencs al cor de Suècia: entre la modernitat de Malmó i l’encant de Lund


Illencs a Tolosa, la joia d’Occitània