La+m%C3%A0gica+Havana+a+trav%C3%A9s+dels+ulls+illencs

14 06 2024

La màgica Havana a través dels ulls illencs

L’Havana, amb el seu encant nostàlgic i vibració inigualable, és una ciutat on el temps sembla haver-se aturat. Carrers empedrats, edificis colonials de colors vius, la música de salsa que sona a cada racó i el somriure càlid dels seus habitants fan de la capital cubana un lloc màgic. Des del Malecón, el famós passeig marítim, fins a la rica història que emana de cada pedra, L’Havana és una ciutat plena de vida, cultura i tradició. Per això, la presentadora Jero Mut ha anat per conèixer la ciutat però, sobre tot, per veure com és la vida als illencs que viuen allà.

Illencs com Honorato, conegut xef mallorquí, a qui molts recordaran pel seu pas per un famós programa de televisió. Ell fa uns anys es va traslladar a Cuba per feina, actualment és director corporatiu de Cuina per una famosa cadena hotelera. Allà ens explicarà com ha après a treballar amb els ingredients disponibles a l’illa i reinventar plats cada dia. Coneixerem la seva adaptació i la seva visió sobre la vida a L’Havana.

En Pep va arribar a Cuba fa uns anys amb la intenció de quedar-se només quinze dies, però es va enamorar de la ciutat i va decidir quedar-se. Sempre havia volgut conèixer l’illa del Carib, ja que des de petit es parlava del seu padro marí mercant que es va quedar a Cuba i mai va tornar. Ens explicarà com s’ha adaptat a la seva nova vida a L’Havana.

En Nono, xef corporatiu d’una cadena d’hotels, viu a Cuba amb part de la seva família. Nono ens parlarà de com la seva carrera ha evolucionat a Cuba, on sovint ha de ser creatiu amb els ingredients disponibles. També ens explicarà com ha estat viure en una cultura diferent i les lliçons que ha après.

En Fernando és qui porta menys temps a L’Havana; va arribar fa uns mesos amb la seva dona i dos dels seus quatre fills. Treballa com a director d’aliments i begudes d’una cadena d’hotels. Ens explicarà com s’han adaptat ell i la seva família a la vida a Cuba i les diferències amb la seva vida anterior.

Per últim, coneixerem un viu exemple d’una illenca que va emigrar a Cuba amb la seva família cercant una vida millor. Elisabeth, una alaioera que porta 76 anys a l’Havana, ens explicarà que no ha oblidat les seves arrels.

L’Havana ens mostrarà com la cultura, la història i la modernitat poden coexistir en harmonia, oferint un entorn ideal per a la vida quotidiana i les aventures. A través dels ulls d’aquests illencs, descobrim una ciutat plena d’oportunitats i experiències úniques.

Illencs pel món‘ s’emet els diumenges a les 21.40 h a IB3 Televisió i en directe a la pàgina web d’IB3 i a la nostra app. A més, el podreu recuperar al nostre servei d’IB3 a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #IllencsPelMónIB3.Illencs a Niça, descobrint la Joia de la Riviera Francesa


Illencs entre muntanyes al país veí


Històries illenques de vida entre fiords