L%26apos%3Bincendi+d%26apos%3BAndratx%2C+el+pitjor+dels+darrers+30+anys

07 11 2023

L’incendi d’Andratx, el pitjor dels darrers 30 anys

Ens remuntam a l’estiu del 2013, concretament al 26 de juliol. Aquell dia es varen donar les condicions meteorològiques propícies perquè al municipi d’Andratx, unes restes d’una barbacoa sense extingir damunt restes de poda acabassin convertint-se en el pitjor incendi forestal dels darrers 30 anys.

A Temps extrem recordarem a través dels protagonistes implicats, les complicacions de les tasques d’extinció per mor de l’orografia de la Serra i de les altres temperatures.

Entendrem també la importància del comportament del vent en la propagació del foc.

Què és l’efecte foen i com afronten els serveis d’extinció un incendi d’aquestes magnituds devastadores.

Es varen cremar 2.500 hectàrees, centenars de persones se’n varen veure afectades i tot un poble, el d’Estellecs, va ser desallotjat per precaució. Les seves vivències també seran retratades en l’episodi.

Recupera el capítol complet al nostre servei IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/tv/tempsextrem/e5

A Temps Extrem reconstruirem els esdeveniments meteorològics més importants dels darrers anys a les Illes Balears. Ho farem a partir de les històries dels afectats i dels treballadors públics que els visqueren des de primera línia. El presentador del programa és el meteoròleg Albert Ambrós. Ell ens explicarà la gènesi, evolució i particularitats de cada fenomen. Altres experts en aquest àmbit també hi aportaran la seva anàlisi.La tempesta de 4 d’octubre de 2007 no se podrà oblidar mai


Juliette, una de les borrasques més destacables d’aquest segle


‘Supercèl·lula’, la tempesta que colpejà diferents municipis de la serra de Tramuntana l’agost de 2020


Els testimonis de la torrentada de Sant Llorenç a Temps extrem