La+millor+ficci%C3%B3+a+IB3

20 09 2023

La millor ficció a IB3

A IB3 tenim les teves sèries favorites perquè puguis fer la teva marató. Et recomanam aquestes sèries:

MÒPIES

Si t’agrada el gènere fantàstic, aquesta és la teva sèrie. La sèrie, ambientada a Mallorca, consta de quatre episodis. Ha estat dirigida per Lluís Prieto, i els actors principals que formen part de la sèrie són Valèria Sorolla (Bel), Alba Brunet (Judith), Jaume Andreu (Pere), Eduard Vergara (Gori), Lila Sina (Hilda), Santi Pons (Nofre) i Isabel Requena (Ginebra), entre d’altres. Valèria Sorolla va estar nominada als Goya 2023 com a millor actriu revelació per la pel·lícula La consagración de la primavera.

A la serra de Tramuntana, Bel, una adolescent, assisteix amb el seu germà Pere a un campament d’estiu al Santuari de Lluc. Allà, Pere es retroba amb Gori i integra Hilda en el grup d’amics, els Espiadimonis. Judith, una monitora del campament, els incentiva a fer l’activitat més emocionant de totes: anar a caçar mòpies. Durant l’activitat, mentre que un ésser estrany s’amaga en el bosc, ocorre un succés inexplicable. Davant del fenomen, Bel, juntament amb l’ajuda de Judith i la col·laboració de Gori i Hilda, partirà a la recerca de les claus per resoldre el misteri.

SICÍLIA SENSE MORTS

És una adaptació de la novel·la de Guillem Frontera produïda per IB3 i en col·laboració amb Nova Produccions i la participació de TV3, A Punt i Filmin. Compta amb els actors Fèlix Pons, Pep Tosar, Lara Martorell, Blai Llopis o Mar Fiol, entre d’altres.

Sicília sense morts‘, el protagonista no és productor de cinema, és president del Govern de les Balears, i el que rep a casa seva és una rata morta. Aquest fet desencadenarà una investigació periodística que intentarà destapar els mecanismes ocults que discorren als marges del poder. La venjança, els desitjos, les virtuts i misèries de tot un seguit de personatges, podrien suggerir que Mallorca és com Sicília sense morts. Però, fins quan?Darrere les càmeres… ‘Sicília sense morts’ 


MAI NEVA A CIUTAT 

Mai neva a ciutat‘ és una sèrie còmica que va guanyar el concurs de pilots de ficció de comèdia. Compta amb tres temporades i el seu elenc està compost per Esther López, Maria Bauçà, Josep Orfila, Caterina Alorda i la participació especial de Pau Debon i Tomeu Penya.

Neus Perelló ha perdut la seva feina de becària a Londres i s’ha vist obligada a tornar a Palma. Sense feina ni estalvis, i després de set anys a la capital britànica, el retorn a ca sa mare no serà fàcil, i el retrobament amb els seus antics amics, ara acomodats en la vida adulta, no ajudarà Neus a sortir de la crisi existencial en la qual es troba.Mai neva a Ciutat, premiada a la Nit de la Cultura de l’OCB 


TV3 emet ‘Mai neva a Ciutat’, una sèrie original d’IB3 


Mai neva a Ciutat, la primera ficció d’IB3 a Filmin


PEP 

Pep‘ ha estat la sèrie més vista d’IB3 dels darrers 10 anys. Més de 400.000 espectadors l’han seguit en qualque moment al llarg de les tres temporades en què s’ha emès. Una gravació que ha tengut molt d’impacte per al poble i per als montuïrers. Va guanyar el prestigiós premi Pello Sarasola que atorguen totes les televisions autonòmiques a la millor producció de l’any 2020.

Pep té una família, formada per la seva dona Joana Maria, la seva filla Laura, el seu germà Toni i el seu pare Josep, el farmacèutic de tota la vida del poble on viuen. En Pep és un petit empresari d’èxit, massa centrat en la seva feina sense tenir en compte què passa al seu voltant. Però un dia descobrirà que el seu pare té un deteriorament cognitiu lleu, l’avantsala de l’Alzheimer, i la seva vida farà un gir de 180 graus.‘Pep’, una sèrie d’IB3 amb un guardó simbòlic per celebrar el seu èxit 


Premien una videorecomanació cultural sobre la sèrie ‘Pep’ d’IB3 


‘Pep’ d’IB3 rep el prestigiós Pello Sarasola de la FORTA a millor producció


AMOR DE CANS

Drama familiar sobre la lluita fraternal entre sis germanes. La sèrie té tres temporades, i compta amb les actrius Agnès Llobet, Caterina Alorda, Lluqui Herrero, Lina Mira, Eva Barceló i Apol·lònia Serra.

L’Amo en Nofre de Can Gamundí mor després de patir una llarga malaltia. La notícia agafa per sorpresa les seves sis filles, les germanes Gamundines: na Bàrbara, n’Esperança, n’Aina, na Petra, na Magdalena i n’Àngela. Han d’organitzar un gran funeral al cap de família i demostrar així, a tot el poble, la seva riquesa i importància. L’arribada de n’Esperança —monja missionera que fa anys que no ha estat a Mallorca— suposa la reunió de tota la família en un moment en què s’han de replantejar moltes coses… ‘Amor de cans’ evoluciona cap a un clímax final i simbòlic, atès que la història de les Gamundines significa no només un desarrelament dels personatges, sinó també el de bona part de la societat mallorquina dels anys 70 i 80.Un professor de Llengua i Literatura Catalana fa servir la versió d’IB3 d”Amor de Cans’ per incentivar la lectura a classe 


FÚRIA

Fúria és un thriller policíac de dos episodis que conta la història de Lydia, qui acaba de sortir de l’acadèmia de policia i arriba a Mallorca per incorporar-se com a inspectora. Roberto, un policia veterà, no li ho posarà fàcil en els seus primers dies a la comissaria. Mentrestant, ella comença a investigar un jove anomenat Sergi, de qui sospita que pot estar tramant una massacre terrorista que posaria en perill tota l’illa.

L’equip artístic està format per actors de la categoria de Nacho Fresneda (El Ministerio del Tiempo) i Colm Meaney (Star Treck, Law & Order, Gangs of London) que després d’El perfecto desconocido, la pel·lícula debut de Toni Bestard, torna a col·laborar amb un projecte del director a l’illa de Mallorca. Els actors que completen aquest equip artístic són Llum Barrera, Patricia Torres, Lluís Oliver, Virginia Buika, Aina Cortès, Alvar Triay i Xisco Segura, entre d’altres.

TREUFOC

Un thriller d’investigació criminal d’una qualitat sorprenent que ha traspassat fronteres i s’ha distribuït fora d’Espanya. Està dirigida per Lluís Prieto, Toti García i David Mataró, i protagonitzada per Queralt Albinyana, Paloma Navarro i Aina Jagla. Guanyà el premi Pello Sarasola a l’any 2017. Compta amb tres temporades i la podeu mirar al nostre canal de YouTube.

Un grup de la policia judicial investiga uns casos d’assassinat que estan succeint a les illes i que són imitacions d’assassinats ocorreguts al segle XVII durant la guerra de Canamunt i Canavall. Dos policies, un forense i una experta informàtica, cerquen un assassí que selecciona les víctimes, gent amb molt de poder i amb un passat fosc, i acaba amb elles amb moltes similituds històriques. El grup d’investigació descobrirà que estan perseguint un assassí que cerca revenja, en un entramat d’abús de poder, corrupció i morts.

GÀBIA 

Gàbia‘ és una minisèrie de dos capítols, escrita i dirigida per Marcos Cabotá. La història es basa en els atemptats de la banda terrorista ETA que varen succeir durant l’estiu 2009 a Mallorca. Varen ser els darrers de la ja desapareguda ETA i varen causar la mort de dos joves guàrdies civils. Xavi Núñez, Antònia Payeras, Miguel Àngel Jiménez, Santi Celaya o Carolina Meijer són alguns dels actors que formen part d’aquesta trama que té la col·laboració especial de l’actor Javivi Gil.Les produccions d’IB3 Televisió ‘Gàbia’ i ‘Treufoc’ arriben al públic nord-americà 


‘La Jaula’, l’adaptació cinematogràfica de la sèrie ‘Gàbia’, s’estrena als cinemes