societat

Els cementiris d’arreu de les Illes es preparen per al dia de Tots Sants

Reserves per internet, controls de capacitat o horaris de visites, són algunes de les mesures que han implantat els ajuntaments de Balears


A Palma ja hi ha més 7 mil reserves fetes al web habilitat des de dilluns per visitar el cementeri els dies 30, 31 d’octubre i el primer de novembre. Gairebé ja hi el total de l’ocupació completa per aquests dies de Tots Sants. Es poden encara sol·licitar per persona fins a 6 invitacions, que venen amb un codi QR per poder accedir al recinte

Demanen que tothom faci la reserva per internet i no per telèfon. L’Empresa Funerària Municipal de Palma, durant tota la setmana ha estat rebent telefonades sense aturar i amb les línies telefòniques saturades. Cada any es 25.000 persones dia primer de novembre al cementeri de Palma. Enguany tant el dia de Tots Sants com el 30 i el 31 d’octubre només hi podran haver 12 mil. 6 mil el dematí i 6 mil l’horabaixa.

Manacor demanarà el DNI per accedir al cementeri del 29 d’octubre fins als 3 novembre. L’horari serà de les 9 del matí fins a les 7 de l’horabaixa. Enguany no hi faran missa i controlaran la cabuda.

En el cas de Calvià no s’ha de demanar hora. Estarà obert els dies 31 d’octubre i 1 de novembre de les 9 del matí a 8 del vespre i no tancaran al migdia. Es controlarà la cabuda per a que no superi el 50% de la capacitat.

Marratxí amplia l’horari del cementiri per Tots Sants i activa un operatiu especial per la Covid19. No hi haurà cita prèvia però sí agents de seguretat a l’entrada i a la sortida del cementiri per complir amb l’aforament i la distància social. Han suspés la missa de dia 1 de novembre. L’horari de visites per aquests dos dies serà de 8 del matí fins a les 21 hores del vespre. Dissabte dia 31 i diumenge 1 de novembre només hi haurà operatives l’entrada principal i la de la capella. Es crearà un registre d’assistents i se’ls prendrà la temperatura. Dos agents de seguretat privada vetllaran pel compliment de l’aforament màxim de 450 persones.

Inca no ha implementat la cita previa i l’horari el 29 d’octubre al primer de novembre serà de 8 del matí a 8 del vespre. Demanen des del consistori accedir i sortir a la tombes que es visitin per la porta més propera. Per això cal comprovar el mapa del cementeri prèviament.

A Llucmajor no apliquen cap protocol especial per la festivitat de Tots Sants, llevat de les mesures anticovid d’aplicació general. Comminen a evitar reunions amb més de 6 persones. Dia 1 de novembre obriran portes a les 7.30 del matí, una hora i mitja abans de l’horari normal. La missa la traslladen a la parròquia de Sant Miquel a les 7.30.

A Alcúdia aplicaran un horari especial, de 8 del matí a 8 del vespres i controlaran que no es superi la cabuda de 200 persones. Per controlar l’accés, la porta de darrere estarà tancada. No hi haurà missa al cementeri, es farà a l’església de Sant Jaume els dies 1 i 2 de Novembre a les 6 de l’horabaixa.


Cementiris i floristeries d’Eivissa i Formentera es preparen pel dia de Tots Sants

Els ajuntaments de Menorca preparen protocols per a les visites als cementiris el dia de Tots Sants

 

Amplia la informació:
Ja s’ha reservat la meitat de la cabuda del cementeri de Palma per Tots Sants
Arrenca el sistema de cita prèvia per Tots Sants a Vila

Suspeses totes les misses del Dia de Tots Sants i del Dia dels Fidels Difunts al cementeri de Son Valentí
Els ajuntaments i floristeries de Menorca demanen visites als cementiris i compres de flors esglaonades per Tots Sants
Cita prèvia i control d’aforament als cementeris de Balears per Tots Sants

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell d’Eivissa presenta una iniciativa en línia per mantenir viva la il·lusió de Nadal

'Cantajuego' actuarà al Recinte Firal el diumenge 27 de desembre amb sessió doble.

Quatre de les deu depuradores d’Eivissa han vessat aigües mal tractades

L'informe de sostenibilitat de la fundació Ibiza Preservation assegura que no es compleix la reducció en el consum d'energia

El Castell de Bellver es tenyeix de vermell per commemorar el Dia contra la sida

A les sis en punt, s'ha il·luminat de color vermell per donar suport a la causa i fer front a...

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

Serà el primer cribratge massiu amb tests d'antígens que es faci a les Balears. Les persones que donin positiu, se'ls...