X

Rodríguez sosté que mai no el van cridar a declarar pel cas ORA: “No sabia ni que existia el concurs”

L'exdelegat del Govern compleix una condemna en tercer grau de tres anys i mig pel cas Over

08/09/2023

Rodríguez sosté que mai no el van cridar a declarar pel cas ORA: “No sabia ni que existia el concurs”

Redacció

Al judici contra els instructors del cas Cursach han declarat aquest divendres els expolítics Álvaro Gijón i José María Rodríguez. Tots dos s’han desmarcat del concurs pel contracte de la ORA a Palma, que és el que va desembocar en la seva detenció, i han acusat Manuel Penalva i Miguel Ángel Subiran de mantenir-se en la mentida per continuar amb la causa oberta contra ells.

Gijón i Rodríguez han arribat junts als jutjats de sa Gerreria de Palma. El primer a entrar a la sala ha estat Gijón, que va iniciar la seva declaració ahir. L’exregidor de l’Ajuntament de Palma ha recordat com les filtracions a la premsa per part de Penalva i Subirán eren constants, tot i que la causa estava declarada com a secreta. També ha reiterat que mai no va participar en l’adjudicació del contracte de l’ORA.

Cal recordar que un suposat falseig d’aquest concurs va ser el motiu pel qual l’exjutge i l’exfiscal varen ordenar la detenció de Gijón, dels seus pares i del seu germà, una situació de la qual, segons l’exregidor, mai no es podran recuperar.

La declaració de José María Rodríguez ha estat molt més breu. L’exdelegat del Govern ha explicat que ni jutges ni policies el varen citar mai a declarar pel cas ORA, i ha dit que ni tan sols era coneixedor de l’existència d’aquest concurs. Rodríguez compleix una condemna en tercer grau de tres anys i mig pel cas Over.

Notícies relacionades >

08/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris